Konsten att realisera en dröm

Han var lika gammal som jag, växte upp i samma kvarter som jag, gillade samma musik som jag. Han gick en annan utbildning än jag, fick ett annat jobb än jag, hade en annan dröm än jag. Hans utbildning var ringa, hans jobb var inte märkvärdigt i mångas ögon, men hans dröm var stor i mina ögon.

Ola sa: ”En vacker dag skall Perssons Pack spela på karnevalen i Hovmantorp!”

Det kanske inte låter så märkvärdigt, men utmaningen att i att realisera drömmen är stor då Hovmantorp är en liten ort och då karnevalen endast hålls under 2 dagar vart tredje år. Dessutom är det garanterat så att huvuddelen av invånarna hellre ser något annat band uppträda.

Ola var 20 år när han bestämde sig. Över 7 tusen dagar senare, den 28 juni 2014 träffade jag Ola på Karnevalen i Hovmantorp. Vi hade förändrats, vår hemort hade förändrats, mina drömmar hade förändrats, men inte Olas!

Kl. 22.00 steg Perssons Pack upp på scenen på Karnevalens festplats i Hovmantorp, och trots att det regnade var det en av de vackraste dagarna i Olas liv. Olas dröm hade blivit verklighet.

Per Persson sjöng sången ”Tusen dagar härifrån” som handlar om människor som drömmer om något annat än det de har idag.

Ola hade en dröm, kanske har du också en dröm?

Vad vill du göra tusen dagar härifrån?

Vad är det då som krävs för att realisera en dröm.

Krävs det tur? Var det turen som gjorde att Perssons Pack, den 28 juni, kom för att spela inför 300 personer i det lilla samhället Hovmantorp?

Nej, Ola hade gjort sin dröm till ett tydligt mål med en skarp plan för hur han skulle få dem att ställa upp. Han visste vilka aktiviteter han behövde utföra, han visste vilka resurser som krävdes och han skapade en plan för dessa aktiviteter och resurser.

 

Hur ser din dröm ut?

Har du en plan för att realisera den?

Vilka aktiviteter och resurser finns i den?

Vänliga motivationshälsningar

 

Magnus Johansson, EQP Business School AB

070-1041004

magnus.johansson@eqp.se